Kindertekeninganalyse

Kindertekeningen zijn vaak een nauwkeurige weerspiegeling van de innerlijke wereld van een kind. Het is ontzettend waardevol als je meer over deze niet-zichtbare laag weet. Je begrijpt je kind beter, waardoor je beter kunt aansluiten bij zijn/haar behoeften. Je kind voelt zich werkelijk gezien en begrepen en ook dat heeft een positieve invloed op de ontwikkeling.

Door het analyseren van een tekening van je kind weet je wat je kind je ‘vertelt’ in zijn/haar tekening, kun je je kind (nog) beter leren kennen en krijg je inzicht in wat je kind op dat moment bezighoudt. Dit kan je de handvatten geven waar je soms om verlegen zit.

Hoe kun je de tekening van je kind laten analyseren?

Kindertekeninganalyse | Kinderpraktijk Beter in BeeldJe bezorgt de originele of gekopieerde tekening (op afspraak) bij Kinderpraktijk Beter in Beeld, in een envelop bij de praktijk in Berlicum of per e-mail naar info@kinderpraktijkbeterinbeeld.nl. Vermeld op een los briefje/berichtje het geslacht en de leeftijd (ook de maanden) van de tekenaar en je contactgegevens (e-mail en telefoonnummer).

De beeldend therapeut van Kinderpraktijk Beter in Beeld maakt een analyse van de tekening; wat is er feitelijk te zien, wat kan een mogelijke betekenis zijn, welke vragen en gevoelens roept het op, etc. Tekeningen zijn een momentopname. De analyse bevat geen aannames, wel worden mogelijke betekenissen geformuleerd die inzichten en handvatten kunnen geven.

Terugkoppeling en bespreking van de analyse kan met een kop koffie in de praktijkruimte, telefonisch of via een skype-gesprek. Tijdens deze bespreking worden mogelijke verbanden gelegd met de persoonlijke situatie, karakterkenmerken van het kind, levensgebeurtenissen etc. De analyse van de kindertekening ontvang je digitaal na de bespreking.

© 2021 Kinderpraktijk Beter in Beeld | Powered by E-Markers