Over mij

Kinderpraktijk Beter in BeeldIn Kinderpraktijk Beter in Beeld ben ik, Maaike Voets – van der Doelen, beeldend therapeut. Ik ben geboren in 1974 en ik heb twee kinderen. Jarenlang heb ik met veel plezier en voldoening verschillende administratieve functies vervuld bij leuke en interessante bedrijven. Toch voelde ik op een gegeven moment dat ik liever ‘iets socialers, iets met mensen’ wilde gaan doen. Ik heb mijn hart gevolgd en ben de opleiding ‘Creatieve Therapie Beeldend vormen’ gaan doen aan de Hogeschool Utrecht. Het bleek een goede keuze te zijn en in juni 2017 ben ik afgestudeerd.

Ik heb ervaring opgedaan in een kinderhuis voor uit huis geplaatste kinderen, in het speciaal onderwijs (basis en voortgezet), in een expertisecentrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie en inmiddels ook binnen mijn eigen praktijk. Ik heb ervaren dat ik snel een klik heb met kinderen en dat zij zich snel op hun gemak voelen bij mij. Ik hoor regelmatig dat ik rust uitstraal en waarschijnlijk heeft dit te maken met het onbewust uitstralen en meegeven van vertrouwen; vertrouwen dat het goed komt en dat het kind zijn therapiedoelen kan behalen. Hierdoor kan het kind een bepaalde beschermingslaag loslaten en kan hij al snel open staan voor de therapie. Daarnaast ben ik laagdrempelig, geduldig en zorgvuldig en heb ik een open uitstraling. ‘Betrouwbaar’ en ‘eerlijk’ heb ik hoog in het vaandel staan. Echt vertrouwen krijg je in mijn ogen namelijk maar één keer en zeker in de therapeutische relatie vind ik het enorm belangrijk dat ik betrouwbaar ben en blijf.

Verder bepalen een eventuele beperking of diagnose de grenzen van de mogelijkheden, maar deze vormen niet het uitgangspunt van mijn behandeling. De innerlijke belevingswereld staat bij mij voorop. Ik neem het kind serieus en alle gevoelens mogen er zijn. Af en toe een grapje zorgt voor de nodige lucht in de behandeling.

© 2022 Kinderpraktijk Beter in Beeld | Powered by E-Markers